16 август 2015 г.

Тибетска хормонална гимнастика






Скъпи приятели и посетители на моя блог,
Получих от моя приятелка, психолог от Екатеринбург, писмо с видео и обяснение на тази удивително лесна хормонална гимнастика за лечение и дълголетие, която широко се практикува от тибетските монаси в продължение на стотици години. С голямо удоволствие ще ви я представя на кратко и по същество, перифразирайки писмото.
         Пристъпвайки към тази гимнастика трябва да сте на ясно, че тя е несъчетаема с употребяването на алкохол, цигари, за наркотици да не говорим. Тя сякаш сама поставя практикуващия на релсите на един чудесен живот в ритъм с Вселената, но трябва да бъде изпълнена до 6 часа сутринта.
Тибетската хормонална гимнастика е публикувана на времето в „Комсомолская правда“ от инженер от съществуващия все още Съветски съюз, който е участвал в строителството на електростанции в Тибет. Тя е била подарена от монаси на този инженер, който проявил инициатива за прокарване на електричество до тяхното селище. Монасите подарили гимнастиката с думите „ние нямаме пари за да ти се отблагодарим, обаче ще ти дадем нещо, което е такава ценност, която ти ще разбереш след 20 години“
И до сега този човек, инженер, в продължение на много години всяка сутрин изпълнява тази гимнастика. В момента на заснемане на видеото той е на 84 години и е активен, бодър, с бистър ум и се чувства прекрасно, както ще забележите изглежда добре и жената, която представя упражненията в краткото видео по-долу.
Гимнастиката се провежда:
1.   всяка сутрин
2.   веднага след събуждането
3.   задължително до 6 часа сутринта, а не по-късно.

Изпълняват се в легнало положение като е добре, ако леглото е много меко да се легне на земята. Упражненията отнемат около 5 минути и са много лесни и приятни, достъпни за всяка възраст. Те увеличават продължителността на живота със средно 25-30 години и забавят процеса на стареене. Нормализира енергията в тялото. Възстановява работата на всички жлези с вътрешна секреция. Осигурява активен и  здравословен живот.
         В процеса на практикуването им, особено в началото е възможно да се появят някой болезнени симптоми в „критическите“, слабите места на организма. Това е добър признак за започване на лечението на хроническите болести. И примерно след около 6 месеца ежедневни упражнения ще ви изоставят всички хронически болести в зависимост от състоянието на тялото в момента на започване на упражненията.
Не е маловажно и вашето вътрешното състояние като отношението Ви към хората и света, вашата жизнена позиция. За тези, които по природа са по-оптимистични и силно вярват резултатите ще дойдат по-бързо. Но при всички случаи след половин година практикуване на тези упражнения, всички хронични заболявания със сигурност ще ви напуснат, главното е – воля и ежедневно изпълнение.
Желая ви приятно и леко ОСВОБОЖДАВАНЕ







Подготовка: Разтрийте ръце - лежейки на леглото, разтъркайте ръцете си за няколко секунди за да станат горещи. По ръцете може да се диагностицира тялото. -ако ръцете ви са сухи и горещи, значи всичко е наред . Ако са мокри, това може да е признак на някакво заболяване.
Упражнение 1. Очи - сложете вече затоплените длани върху очите си. Приложете лек натиск върху тях, след което отпуснете. Направете 30 такива леки натискания за 30 секунди. След това задръжте дланите си върху очите поне 30 секунди. Ще усетите как кръвообращението се подобрява и се появява светлина зад затворените клепачи. Ако имате проблем със зрението, останете така за около 1-2 минути с ръце върху очите без да ги притискате.
Упражнение 2. Уши - Разположете ръцете си така, че дланите ви да са върху ушите, а пръстите ви да сочат тила. С длани притиснете ушите си 30 пъти за 30 секунди. Ако имате хроничното възпаление на ушите може да ес получи оток или болка и след известно време възпалението минава и  слухът се подобрява.
Упражнение 3.Челюст - поставете палците си зад ушите, а с  показалеца ги хващате  и свийте ръце в юмруци. Така ги придвижете 30 пъти от ушите към брадичката и обратно, прилагайки натиск. Едно движение е от ушите към брадичката и обратно към ушите. Ще усетите прилив на кръв към лицето, което подобрява и лимфния поток.
Упражнение 4. Чело - с дясна длан върху челото и лява длан върху дясна започнете да правите хоризонтални движения от ляво на дясно и обратно. За едно движение се брои от ляво на дясно и от дясно на ляво. (30 пъти за 30 секунди). Може да не допирате кожата си, а да държите ръка на сантиметър от нея. Това упражнение лекува всички синуси и също така активира хипофизната жлеза.
Упражнение 5. Теме - махнете възглавницата си и сложете нещо по-малко под врата за да е повдигната леко главата над постелята. С двете ръце, пак лява върху дясна, поставени над темето горе на  около 3-4 см се правят 30 движения от посока тила през темето към челото и обратно
Упражнение 6:  Теме - Същото като 5, но в посока от едното до другото ухо през темето и обратно, отново 30 пъти. Това упражнение нормализира кръвното налягане. Първите пъти, докато свикнете да правите упражнения 5 и 6  може да изпитате омаляване или болки в раменете, но с времето изчезва.
Упражнение 7. Щитовидна жлеза - поставете дясна ръка върху щитовидната жлеза (лявата върху дясната). С лява ръка направете 30 движения от щитовидната жлеза към пъпа и обратно на разстояние няколко сантиметра от тялото си. Накрая сложете лявата си ръка върху дясната и бавно свалете двете ръце, движейки ги от гърлото към стомаха.
Упражнение 8. Стомах – Както са така лява върху дясна длан направете 30 кръгови движения около пъпа по посока на часовниковата стрелка. Това упражнение лекува хроничен запек и подобрява активността на червата. Внимавайте да не обърнете посоката!!!
Упражнение 9. Разклащане  на ръцете. Ако леглото ви не е достатъчно твърдо, направете упражнението на пода. Легнете и повдигнете ръце нагоре, така че  да са разположени перпендикулярно на пода. Първо въртете дланите около китките на ляво и на дясно по няколко пъти и след това  ги разтресете.
Упражнение 10: Разклащане  на стъпалата. Повдигнете краката нагоре, така че  да са разположени перпендикулярно на пода. Първо въртете стъпалата  около глезените на ляво и на дясно по няколко пъти, напред назад също и след това  ги разтресете така както преди това с ръцете.
Упражнение 11. Разтрийте стъпалата - седнете на една страна и започнете да масажирате стъпалата си едновременно. При откриване на болезнена точка или студенина по стъпалата, обърнете повече внимание на съответното място. Ако стъпалата са сухи може да ползвате зехтин, който е много лечебен. Седнете на другата страна и повторете същото, като след стъпалата разтривате леко и колената.
Упражнение 12. Завършително. Сядате с крака опънати на пода и започвате погалващи движения в посока от глезените към бедрата . Така няколко пъти по протежение на целите крака. След тора разтривате коленете с въртеливи движения няколко пъти. Завършвате с движения по бедрата от външната към вътрешната им страна, започвайки от колената, движейки се към горната част на бедрата. Това се повтаря няколко пъти и много добре за работата на лимфната система.
След завършване на упражненията, организъм е напълно събуден и не просто тонизиран, а се усеща някаква приятност както в детството, радост и енергичност готовност за новия ден. Много е хубаво след упражненията да изпиете чаша топла или гореща вода. Това ще помогне на вашата лимфна система активно да стартира и да се почистят стените на храносмилателния тракт.
И не забравяйте да Благодарите за този дар с Висше, който сте получили под формата на гимнастика!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Благодаря, че споделяте с нас Вашето мнение :-)