17 април 2016 г.

Полезната сол– алкалност и детоксикация!


Солта се превръща в най-употребяваната подправка след захарта. Българинът (по неписан закон) употребява 2,5 до 3 пъти повече сол от допустимите 3 до 5 г на ден. Консумацията на натриев хлорид е много висока, като 75-80% се приемат с готовите храни (колбаси, пушени и консервирани меса, сирена). А последствията наистина могат да бъдат много сериозни!

Наричат натриевия хлорид "тихият убиец"...

Няма съмнение, че едно от най-тежките последствия от прекомерната употреба на сол е хипертонията. Натрият има свойството да задържа вода в организма, като го "принуждава" да елиминира калия, при което се увеличава работата на бъбреците и те функционално се свръхнатоварват. Съществува реален риск от развитието на сърдечно-съдови заболявания, диабет и не на последно място - туморни образувания. От друга страна, мастните клетки се изпълват с вода, увеличавайки теглото и размерите си. Специалисти твърдят, че всеки излишен грам сол води до задържането на 23 грама излишна вода в тялото, чиято проява е целулит и клетъчно обезводняване. Освен това организмът се стреми да се освободи от излишното количество натриев хлорид, в резултат на което той се отлага в ставите, кръвоносните съдове и органите. Което създава предпоставка за развитие на подагра, артрит, камъни в бъбреците.
От друга страна, нито един организъм не може да живее без прием на сол, защото е известно, че тя влиза в състава на кръвта и лимфата. Недостигът на натрий може да доведе до нарушаване на процесите на провеждане на нервните импулси, както и на производството на инсулин. Липсата на този елемент стимулира производството на вещество, наречено ренин, което може да предизвика спазъм на капилярите и повишаване на кръвното налягане. Тогава възниква въпросът, как организмът да си осигури необходимото количество сол, без това да доведе до негативни последствия за него? Факт е, че милиони години са били необходими на природата, за да създаде съвършена кристална структура, включваща в себе си повече от 84 химични елемента и напълно задоволяваща нуждите на организма. Сол, създадена в най-големия енергиен център на Земята - Хималаите, изключително чиста, незамърсена и без никакви добавки!

...а хималайската сол - бялото злато! Защо?

Хималайската кристална сол е най-чистата сол на планетата, богата на ценни минерали и енергия. Образувала се е в резултат на специфични геоложки процеси преди повече от 250 милиона години. И въпреки че носи името "бяло злато", хималайската сол е с розов цвят, дължащ се на железните атоми, включени в кристалната й решетка, в големи кубични кристали, които са едни от най-съвършените форми в природата. Различни методи за анализ показват, че енергията на кристалите е правопропорционална на големината им. В състава на солта освен желязо, влиза и сяра, калий, калций, магнезий и натрий, който е в значително по-ниско количество, отколкото в обикновената готварска сол, което със сигурност означава едно - в организма не се задържа вода.
Разтварянето на кристалната сол във вода води до разпадане на кубичната структура, вследствие на което йонизираните елементи могат лесно да бъдат усвоени от човешкия организъм. А минералните соли във вид на йони изпълняват някои жизненоважни функции:
  • поддържат осмотичното налягане в клетките;
  • поддържат нормалното колоидно състояние на цитозола;
  • стабилизират белтъчните разтвори;
  • участват в поддържането на киселинно-алкалното равновесие.
Начинът на добиване на хималайската сол е съвсем прост - изкопава се, измива се на ръка и се суши на слънце. Много преди да бъде разгадан биохимичният състав на солта, хората са я използвали не само за кулинарни цели, но и за лечение. Те вярвали, че хималайската сол събира и съхранява енергията на слънчевите лъчи.

84 минерала, образуващи съвършена биохимична структура!

Чрез различни методи за анализ (атомно-абсорбционна спектроскопия, йонна хроматография, честотна спектроскопия, пламъчна спектрометрия и др.), е разгадан съставът на хималайската сол. Той включва всички елементи с пореден номер от 31 до 94 в периодичната система, както и допълнителни комбинирани елементи. Но трябва да се има предвид, че наличието на много от елементите не може да бъде доказано чрез конвенционален химичен анализ.

SOLE (SO-LAY) - основа на живота

Древна келтска легенда разказва, че душата на човека и тялото му произлизат от дълбините на океана. А хиляди години след това учени доказват истинността на тази легенда, защото е факт, че биохимичният състав на клетката силно наподобява този на морската вода. Известно е, че животът се е самозародил и непрекъснато се самозаражда от неживата материя. А най-важното в него е поддържането на относителното постоянство на вътрешната течна среда, наречено хомеостаза.
Човекът, като една изключително сложна система, трябва да има хомеостаза, за да може да оцелява и да поддържа една относителна стабилност. Той трябва да еволюира, като се адаптира към промените на околната среда. Ние живеем в динамично време, в което индустриализацията и глобализацията достигат застрашителни размери; време, в което всяко едно изменение може да доведе до нарушаване на хомеостазата, следователно нарушение в протичането на жизнените процеси. Ето защо всеки организъм се нуждае от енергия, която да ребалансира слабите места и да реактивира протичането на жизнени сили в него. Хималайската сол се оказва особено добра алтернатива, истински дар от неживата природа. Разтворена в изворна или минерална вода, тя се превръща в "жизнена" напитка, осигуряваща природна енергия на организма, която той успешно може да съхрани повече от 24 часа, както и да неутрализира нарушеното рН, което е причина за множество симптоми на различни заболявания.
"Sole", получила името си от английски език и съчетаваща думите sole и soul, представлява наситен разтвор на хималайска сол, приготвен в стъклен съд. Обикновено се приготвя 26% разтвор на солта, който е препоръчително да се приема всяка сутрин на гладно, по една чаена лъжичка. А специалисти съветват поне 30 минути след приемането на соле да не се пие кафе или черен чай, тъй като те повишават киселинността и имат диуретично действие.

Здравословни ползи за организма

  • алкализация и възстановяване на солевия баланс;
  • стимулира дейността на нервните клетки и подобрява процеса на пренасяне на информация;
  • детоксикация и обновяване на клетките, намалява вредния ефект от приема на цигари и алкохол;
  • укрепване на кръвоносните съдове и нормализиране на кръвното налягане;
  • оказва положителен ефект при лечение на болести на кожната и дихателната система;
  • намаляване нивото на лошия холестерол;
  • подобряване на клетъчния метаболизъм и храненето като цяло, включително по-добро усвояване на лекарствата и хранителните добавки;
  • повишава жизнените и съпротивителните сили на организма;
  • предотвратява мускулните крампи, укрепва костите и значително намалява риска от развитието на остеопороза;
  • особено полезна при бременност, тъй като подобрява състава на амниотичната течност;
  • освежава и подмладява кожата на лицето.
Освен това хималайската сол може да се използва и за прочистване на синусите, гаргара, промивки на устната кухина при борба с различни язви и възпаления на венците, инхалация, под формата на маска за лице, за натривки по тялото, като се смеси с други натурални масла, и не на последно място - тя е чудесна добавка към солите за вана.
В заключение можем да обобщим, че хималайската сол е една от най-чистите и незамърсени добавки, включваща в себе си комбинираните вибрационни енергии на 84 вида йонизирани минерали, които остават в нашия организъм 24 часа. Дар от природата, които е подходящ за всяка възраст - от бебета до възрастни, за един пълноценен и здравословен начин на живот.

Още за хималайска кристална сол от  AquaSource  тук.





Можете да поръчате от тук
тел: 0878 781697

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Благодаря, че споделяте с нас Вашето мнение :-)